رشد”بيمه آدم ربايي” در جهان
افزايش تعداد حملات دزدان دريايي باعث افزايش تقاضا براي خريد پوشش بيمه آدم ربايي و باج گيري در سراسر جهان شده است .
افزايش حملات دريايي در سطح جهاني به نقطه هشدار رسيده است. “مركز دزدي دريايي” در گزارشي تاكيد كرد كه حملات دريايي به كشتيهاي تجاري در سه ماهه سوم سال جاري افزايش چشمگيري داشته است .
بر اساس گزارش منتشر شده در وب سايت گروه بيمه“لويدز لندن” بزرگترين بيمه گر اتكايي جهان ، با افزايش اين حملات خدمه وكارمندان كشتيها به شدت در هراس هستند و از همين رو مالكان كشتيها به دنبال خريد بيمه تخصصي آدم ربايي و باجگيري براي پوشش حمايتي اين افراد هستند .
سازمان بین المللی دریانوردی نيز با انتشار گزارشي توصيف مي كند كه افزايش چنين حوادثي غيرقابل پيش بيني است . در اين گزارش همچنين تاكيد شده كه تغيير ماهيت اين حملات مانندد تشديد خشونتها و افزايش تعداد افرادي كه به گروگان گرفته مي شود و بالا رفتن رقم پول هاي درخواستي به عنوان باج ، شرايط را نسبت به گذشته پيچيده تر كرده است .
بر اساس اين گزارش ، در 9 ماه نخست سال 2008 ميلادي 199 حادثه به سازمان بين المللي دريايي گزارش شده است كه اين رقم تنها در سه ماهه چهارم سال 2009 به 83 عدد رسيده است . همچنين 581 نفر از خدمه كشتيها گروگان گرفته شده اند ، 9 نفر دزيده شده اند و همچنين 9 نفر ديگر نيز در اين حوادث كشته شده اند .
خليج عدن و سواحل شرقي سومالي با گزارش 63 مورد حمله، در فهرست جهاني در رده نخست جاي گرفته اند . نيجريه و اندونزي نيز به ترتيب رده هاي دوم و سوم اين فهرست را به خود اختصاص داده اند .
در همين حال، در گزارش بیمه لويدز لندن آمده است كه رئيس اين گروه بيمه ، در سينمار برگزار شده در اواسط ماه اكتبر پيشنهاد داده بود كه مالكان كشتيها بيمه نامه هاي خود را از يك بيمه نامه عادي به يك بيمه نامه كامل تر كه جنگ و زيان هاي مالي بزرگتر را پوشش دهد، تغيير دهند .
همچنين يكي از مديران اين شركت بيمه تاكيد ميكند كه مالكان كشتيهاي تجاري به نوع تخصصي بيمه آدم ربايي و باج گيري احتياج دارند . در حال حاضر بيش از 50 كارگزار مختلف در سراسر جهان وجود دارند كه در راستاي منافع مالكان و مديران و در جهت حمايت از آنان فعاليت مي كنند .
او ادامه ميدهد كه بدون هيچشكي افزايش حملات دريايي در خليج عدن ، دليل افزايش خريد چنين پوششهای بيمه اي است .
از سوي ديگر، کشورهای حوزه خلیج گینه از سنگال تا آنگولا تلاش میکنند تا برای امنیت دریایی همکاریهای خود را تقویت کنند اما هنوز منابع کافی برای این کار و تحت تعقیب قرار دادن دزدان دریایی ندارند . بیش از 40 کشور آفریقایی متعهد شدند تا در نشست “لومه” در اکتبر 2017 مبارزات خود را برای مقابله با دزدی دریایی تقویت کنند . آمریکا نیز قرار است از طریق مرکز مطالعات استراتژیک خود در آفریقا به پشتیبانی این اقدامات بپردازد و از آنها حمایت مالی کند .
آگاهان اقتصادی ، فرار سرمایه را یکی از پیامدهای ناگوار ناامنی و دیگر مشکلات سرمایه گذاری در اين کشورها میخوانند . افزایش باج گیری، قتل تاجران و سرمایهگذاران باعث شده که روند فرار سرمایه از کشورها تشدید شود .