“پلاسكوي لندن” يك ميليارد دلار خسارت روي دست بيمه گر نروژي گذاشت

طبق آخرين گزارش منتشر شده درباره آتش سوزي برج “گرنفل” در لندن ، كه بسياري اين آتش سوزي را با برج “پلاسكو” در تهران مقايسه مي كنند ، شركت هاي بيمه بايد حدود يك ميليارد دلار به قربانيان اين حادثه بپردازند .

هفته نامه “تايمز” گزارش داد كه شركت نروژي “پروتكتور فورسيركينگ” بايد يك ميليارد دلار بابت حادثه آتش سوزي برج گرنقل در لندن بپردازد .

اين در حالي است كه “مونيخ ري” يكي از بزرگترين شركت‌هاي بيمه اتكايي اعلام كرده است كه بيمه‌گر اتكايي اين شركت نرو‍ژي است .

در اين گزارش آمده است كه ميزان اصلي خسارت مالي وارد شده به تعداد تلفات ، نيت اصلي ، هزينه تخريب ساختمان و همچنين ارزش واحدهاي مسكوني بستگي دارد . در سال 2016 ميلادي سازمان مديريتي “كنسينگتون” و “چلسا تلنت” حدود 13.4 ميليون دلار براي بازسازي اين برج هزينه كرده اند .

هفته نامه تايمز تخمين مي زند كه هزينه كل اين آتش سوزي به يك ميليارد يورو (1.27 ميليارد دلار) برسد .

در همين  حال، پلیس متروپولیتن لندن به این نتیجه رسیده که پوشش نمای خارجی برج مسکونی گرنفل از استانداردهای ایمنی لازم برخوردار نبوده و از این رو پلیس در تحقیقات خود اتهام قتل غیر عمد را در نظر خواهد گرفت . بررسی پلیس لندن همچنین نشان می ‌دهد که آتش‌سوزی برج گرنفل از آتش گرفتن یک دستگاه یخچال فریزر شروع شده است . پلیس نوع و مدل یخچالی را که آتش گرفته اعلام کرده و شرکت سازنده آن از کسانی که یخچال مشابهی دارند خواسته تا با این شرکت تماس بگیرد .

در آتش‌سوزی برج مسکونی گرنفل در غرب لندن که چهارشنبه ۱۴ ژوئن رخ داد بخش اعظم ساختمان ۲۴ طبقه در آتش سوزی سوخت . تاکنون اعلام شده که ۷۹ نفر کشته یا مفقود هستند و احتمال دارد این آمار افزایش پیدا کند . این ساختمان که بیش از 40 سال قدمت دارد سال گذشته در جریان برنامه بازسازی با صفحاتی آلومینیومی پوشانده شد تا هم بهره‌ وری انرژی در ساختمان بالاتر برود و هم برج نمای بهتری داشه باشد .

بر اساس گزارش‌ ها صفحاتی که به نمای خارجی برج گرنفل اضافه شده از نوع نسوز نبوده بلکه متر مربعی دو پوند ارزانتر از نوع نسوز بوده است که در نهایت هزینه این کار را پنج هزار پوند کاهش داده است . یکی از نکاتی که تاکنون مبهم مانده این است که آیا استفاده از این نوع پوشش در بریتانیا قانونی است یا غیر قانونی . مقامات دولتی در این باره اظهارات ضد و نقیضی کرده‌اند اما برخی معتقدند سردرگمی در این باره به علت مبهم بودن قانون است که راه برای تفسیر باز می‌گذارد .