۱۴ هزار و ۶۸۵ نفر در ده ماهه سال ۹۷ در کشور جان باختند

رئیس پلیس راهور ناجا با بیان این که بیش از ۴۱ میلیون فرد در کشور گواهینامه داشته و با انواع وسایل نقلیه تردد می کنند ، گفت : ۴۱ میلیون و ۴۲۰ هزار نفر در کشور دارای انواع گواهینامه خودرو و موتورسیکلت هستند که از این تعداد ۲۲ میلیون نفر دارای گواهینامه خودرو بوده و ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دارای گواهینامه موتور سیکلت هستند .

وی ادامه داد : بیش از یک میلیون و ۵۶۰ هزار خودروی فرسوده در کشور وجود دارد و همچنین ۹ میلیون موتورسیکلت از ۱۱ میلیون موتورسیکلت فرسوده هستند . در مجموع در سال‌های گذشته تقریباً دو میلیون و ۳۱۶ هزار وسیله نقلیه در کشور اسقاط شده است .

وی خاطرنشان کرد : معیار آمار کشته شدگان تصادفات رانندگی ، پزشکی قانونی است . در تصادفات جرحی و فوتی در سال ۹۷ در دهه ماه گذشته ۱۶۴ هزار فقره تصادفات فوتی و جرحی بودند . که بر این اساس تعداد خودروهای مقصر ۷۵۳۸ دستگاه بوده است .

وی در خصوص خودروهای نو شماره در سال ۹۷ گفت : یک میلیون و ۸۹۳ هزار نفر به دارندگان گواهینامه جدید در کشور اضافه شده‌اند . این افراد برابر مقررات مجاز به تردد در جاده‌های کشور نیستند . همچنین ۹۵۲ هزار خودروی جدید در سال ۹۷ پلاک شده که این رقم نسبت به سال ۹۶، ۴۰ درصد کاهش داشته است .

وی در خصوص جان باختگان تصادفات برون‌شهری و درون‌شهری در ۱۰ ماهه سال ۹۷ تصریح کرد : چهارده هزار و ششصد و ۸۵ نفر در ده ماهه سال ۹۷ در کشور جان باختند . سه هزار و هفتصد و نود و پنج نفر از این افراد در شهرها و ۱۰۸۹۰ نفر در جاده های کشور جان باختند . ۵۲ درصد جانباختگان در سرصحنه جان خود را از دست داده اند . ۶ درصد در حین انتقال ۴۱.۲ درصد در مراکز درمانی از این تعداد بیش از ۲۱ درصد ایران پیاده هستند که غالب افراد کهنسال یا کودک هستند ۲۲ درصد از جانباختگان موتورسیکلت سواران هستند و ۲۵ درصد در این تصادفات بعلت واژگونی خودرو بوده است . همچنین ۲۷ درصد از جانباختگان در پنج هزار و چهارصد نقطه حادثه‌خیز شهرها و جاده ها اتفاق افتاده است .

به گفته وی ، ۱۰ درصد از مصدومین سانحه رانندگی در جاده ‌های یک طرفه بوده و جداکننده بین جاده وجود نداشته که بسیاری از تصادفات ما به همین دلیل اتفاق می افتد .

وی ادامه داد : یک هزار و ۱۶۰ گواهینامه دارای نمره منفی بسیار بودند که توسط پلیس ضبط شده است و بیشترین تصادفات در شهرهای اصفهان مشهد شیراز بوده است و پرحادثه ترین پاسگاه پلیس راه ، پاسگاه پلیس راه خاش در استان سیستان و بلوچستان بوده است . در این تصادفات ۷۹ و نیم درصد مربوط به خودروهای شخصی بوده که از این تعداد ۲۷.۵ درصد سهم خودروهای پراید بوده است ۲۷ درصد پژو و ۲۵ درصد سایر خودرو ها بوده اند . سهم خودروهای وانت ۱۰ درصد شش دهم درصد اتوبوس و مینی بوس چهار و دو دهم درصد وسایل نقلیه سنگین و سایر وسایل نقلیه ۵ درصد بوده است .

وی ادامه داد : به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه ۴۰ درصد کاهش جان باختگان را نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این مدت ۲۰ روزه داشتیم . در این ایام نیز ۴۳ درصد واژگونی خودرو داشتیم . ۴۴ درصد تصادفات در نیمه اول و ۵۶ درصد در نیمه دوم بیشترین تصادفات از ساعت ۱۲ تا ۱۶ با ۲۲ درصد آمار بوده است . همچنین ۶۲ درصد تصادفات در راه اصلی ۲۲ درصد در راه های فرعی و ۱۱ درصد راه روستایی بوده است و ۳۳ درصد تصادفات در راههای فرعی و روستایی بوده است .

وی ادامه داد : سهم خودروهای سواری در تصادفات فوتی و جرحی نوروز ۲۵ درصد پراید ، ۲۳ درصد پژو ، ۵.۷ سمند است . همچنین نقش سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و‌ خستگی و‌ خواب آلودگی از ۸۵ درصد در نوروز ۹۷ به ۷۸ درصد در نوروز ۹۸ کاهش یافته است .

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان اینکه از برنامه های امسال پلیس راهور نیر احیای قانون قفل چرخ است که برای سال ۱۳۳۲ بوده است و تلاش می کنیم امسال این قانون احیا می شود .

وی گفت : در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها تصادفات رانندگی با ۳ درصد کاهش در نوروز امسال به ۶۰ درصد کاهش یافت .

وی با بیان اینکه تلفات تصادفات رانندگی روزانه در نوروز از ۵۷ نفر در نوروز پارسال به ۳۷ نفر در نوروز ۹۸ رسید بود که شاهد کاهش ۳۳ درصدی بوده ایم .

بیشترین جانباختگان نوروز ۳ فروردین و‌ کمترین ۱۴ فروردین بود همچنین اولین تصادف نوروزی واژگونی بود که در اهر – تبریز رخ داد در روز ۲۵ اسفند اتفاق افتاد .